Forsknings- og videncenter for dansk
iStocksoejlefoedder1a1

Opdateret 29/06/2017

 Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research

< Ældre arkiver

NYHEDS-ARKIV 2010

NYHEDS-ARKIV 2010

Museets blog - 2. april 2010
Fra og med i dag vil Nyhedstjenesten fungere via en blog på adressen http://astrologiskmuseum.blogspot.com - og denne blog erstatter fremover sektionen 'Seneste Nyt'.

- o 0 o -


Rusland mister 2 tidszoner
- marts 2010
Den 29. marts overgår Rusland fra at have 11 tidszoner til blot at have 9 tidszoner. Alle beregningsprogrammer til astrologi må nu have deres indbyggede tabeller revideret. »Når vores land bliver mindre opdelt, vil det gøre os i stand til at løse en række ting omkring transport og kommunikation«, meddeler Ruslands præsident Dmitri Medvedev i anledning af ændringen.

Cornelius søger ny redaktør - marts 2010
Claus Houlberg træder tilbage som redaktør af Cornelius efter at have ledet udgivelsen siden 2003. Han føler, det er tid til fornyelse. Museet søger derfor ny redaktør af forsknings-tidsskriftet.

Nyt nummer af Horoskopet - marts 2010
Museet viser i dette nummer en kurve over udgivelsen af bøger i hele Uranus-perioden fra 1925-2009. Kulminationen er i 1980'erne og siden er kurven faldende, men det seneste tiår er videoen kommet stærkt ind som nyt medium for astrologien. Læs mere

Astro-Atlas til iPhone - marts 2010
Amerikaneren Hal Martin udsendte den 26. februar til Apples iPhone og iPod Touch et sofistikeret astrologisk atlas kaldet XorAtlas - itunesbullet61x15

Cornelius nr.1 [5. årg.] - marts 2010
Dette første nummer i årgangen er et særnummer om tid. Dels en original artikel om tiden som filosofisk fænomen, dels en definition af de astrologiske tidsaldre, og endelig en artikel om den meget anderledes astrologi, der fandtes i Vædderens tidsalder. Desuden en meddelelse om Kepler College, der stopper som selvstændigt universitet. Læs mere


Astrologien som videnskab - februar 2010
Astrologisk Akademi i samarbejde med museet afholder temadag om den akademiske side af astrologien, dvs. astrologien som videnskab betragtet. Hvordan defineres den, og hvordan gør man ?

Sophie:34 - februar 2010
Museet ser i dette nummer på Kulturastrologi i form af det danske Uranus-monument og det danske Neptun-monument, der er begge intimt forbundet, men uhyre forskellige. Den teosofiske astrolog, Ch. Bonde Jensen, søger vi flere oplysninger om.

Museet udgiver ny dobbelt-DVD - februar 2010
Claus Houlberg fortæller den astrologiske historie fra oldtidens Aratus fra Soli til 200-årsnatten på den ene DVD - og fra opdagelsen af Uranus til nutidens Stephen Arroyo på den anden. Kan købes i AstrologiHuset fra 1. februar.


Astrologi i radioen - januar 2010
Frederiksberg Lokalradio (97.7 MHz) begynder snart at sende 'Astrologi' på fredage kl. 16-18. Det er Hanne Mik fra det hedengangne Radio Lotus, der genudsender nogle af de gode udsendelser med Claus Houlberg og Liselotte Mann. Første udsendelse er fredag, den 5. marts.

Horoskopet nr.1 - januar 2010
Astrologisk Detektivbureau søger at løse en gammel mordgåde fra 1967 ved hjælp af astrologi og clairvoyance. Stor artikel om Michael Jackson. Desuden artikler om planeten Ceres, socialrådgiveren Tine Bryld og astrologiens dokumentation.

 

 

< 2009

m2
Establ. 1999 AM2logo4x4a1a iStocksoejlefoedder1a1  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research